Ми на Facebook

Наш YouTube

pro_людейПодивитись

Презентація книги Вахтанга Кіпіані “Справа Василя Стуса” у Волочиську

Перегляди

“Ми ж робимо все, щоб ця країна відбулась” (Вахтанг Кіпіані)

11 березня у Волочиську пройшла зустріч з Вахтангом Кіпіані – істориком, письменником, публіцистом та журналістом, головним редактором “Історичної правди”.

І це дуже важливо для нашого міста. А ще не менш важливо, що на зустріч прийшло доволі багато людей, щоб почути історію Стуса, почути те, що може й ніколи не чули до цього моменту.

В травні буде два роки, як книга Вахтанга Кіпіані “Справа Василя Стуса” вийшла друком. І ця книга про кримінальну справу Стуса сама вже встигла побувати на лаві підсудних.

На момент зустрічі у Волочиську рішення про заборону та розповсюдження книги ще не набуло чинності. А сьогодні маємо змогу привітати Вахтанга та всіх нас із тим, що апеляційний суд цю заборону скасував.

Книга складається на 90 відсотків з самої кримінальної справи, що роками була недоступна та зберігалась в архівах КГБ. Тобто це не книга про вірші і тим паче не самі вірші відомого нам поета. Це книга про людину, її боротьбу – боротьбу з системою.

І щоб багато не розповідати і витримати інтригу, рекомендуємо вам подивитись повне відео з волочиської зустрічі з Вахтангом Кіпіані. А ще краще – придбати його книжку та скласти собі повне уявлення про те, якою людиною був Василь Стус.

Дякуємо Аліні Коваль за те, що зробила цю зустріч можливою для всіх нас.

Залиште Ваш коментар