Ми на Facebook

Наш YouTube

Хороші новини

Віталій Меркулов став переможцем Spartan Race Ukraine 2021. Розповідаємо про топове досягнення волочиського спортсмена

Перегляди

Планує виступити на чемпіонаті світу.

На сьогодні існує безліч можливостей реалізувати себе в галузі спорту, навіть, якщо ти не професійний спортсмен. Віталій Меркулов обрав рух Spartan, який зародився в США 15 років тому і вже встиг охопити всю планету. Йому не лише вдається знаходити час для тренувань, але й вдалося стати найкращим в Україні у своїй дисципліні. Тож ми вирішили задати нашому земляку декілька запитань.

Віталій, розкажіть трішки про те, що таке Spartan і як ви захопилися таким дещо незвичним видом спорту?

Spartan Race- це світовий лідер ,що організовує забіги з перешкодами. Вперше такий забіг пройшов в США у 2007 році і швидко здобув популярність у всьому світі. На сьогоднішній день такі змагання проводяться більше ніж в 30-ти країнах світу. Spartan Race включає у себе такі основні дистанції – Sprint (5км+ та 20+перешкод), Super (10км+ та 25+перешкод), Beast (21км+ та та 30+перешкод), Ultra Beast (50км+ та 60+перешкод). Місцевість, на якій проводяться змагання, переважно трейлова та поєднує в собі елементи гірського бігу та кросу. Перешкоди ,які доводиться долати: рукоходи, перенесення важких предметів, метання списа, баланс, долання різної висоти стін та інші.

Перешкоди є обов’язковими для проходження, а якщо спроба була невдала , тоді учасник стрибає 30 бурпі.

Мій шлях в цьому спорті розпочався у 2017 році, коли я вперше взяв участь у змаганнях із забігів з перешкодами. І мене понесло, захотілось знов і знов відчувати ті емоції, отримувати заряд енергії та випробовувати себе на міцність і витривалість. Це нові враження, нові подорожі , знайомства з новими людьми,які на одній хвилі зі мною.

Як відбувається ваша підготовка до змагань?

Готуюсь до змагань за власноруч розробленим планом, завдяки своєму немалому спортивному досвіду. В юності займався більше 10-ти років легкою атлетикою де також досяг високих результатів (фіналіст чемпіонатів світу та Європи серед юнаків та маю звання кандидата в майстри спорту), також маю освіту тренера з легкої атлетики.Тренуюся 6 днів на тиждень, основний акцент роблю на бігових тренуваннях, трохи менше часу приділяю силовим вправам. Сталого розкладу тренувань не маю, все залежить від самопочуття та настрою.

Минулий рік видався досить продуктивним, давай пригадаємо основні досягнення.

Серед найбільших досягнень можу відзначити перемогу в рейтингу Spartan Race Ukraine 2021. На протязі цього року відбулось 8 забігів, в яких взяли участь більше 800 учасників. За кожен забіг нараховувались бали і за підсумком сезону мені вдалось завоювати перше місце. Тепер володію перехідним трофеєм у вигляді спартанського щита з гравіюванням імен переможців кожного сезону.

В цьому році постараюсь докласти максимум зусиль, щоб втримати вже завойовані позиції та вийти на новий рівень спортивних результатів. В планах на цей сезон, взяти участь в чемпіонаті світу Spartan Race, який відбудеться у місті Спарта, Греція та позмагатися з найсильнішими атлетами з усього світу.
У забігах Spartan Race може брати участь кожен, незалежно від віку і рівня фізичної підготовки.

Залиште Ваш коментар